Nieuws Ga terug naar het overzicht
25 Maart 2016

Uitreiking eerste exemplaar nieuwe Krijgsmachtbijbel

Uitreiking eerste exemplaar nieuwe Krijgsmachtbijbel

Het eerste exemplaar van de nieuwe Krijgsmachtbijbel ‘Kort & krachtig’ is vandaag overhandigd aan Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal ing. B.H. Hoitink MSc.

Vertrouwen

‘In deze turbulente week, en tegelijkertijd week van bezinning, is vertrouwen het kernwoord. Die kern komen we snel op het spoor in deze compacte bijbel, ’ aldus de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal ing. B.H. Hoitink MSc.

150 bijbelteksten

Deze bijbel is een speciale editie van ‘Kort & krachtig’, de dwarsligger met 150 bijbelteksten uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze bijbelvertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap kenmerkt zich door duidelijke, kernachtige teksten die goed leesbaar zijn. Volgens Hoofdkrijgsmachtpredikant Klaas Henk Ubels sluit dat goed aan bij de krijgsmacht. ‘Dit is een geschikte bijbel als eerste kennismaking voor mensen die niet vertrouwd zijn met de Bijbel en het christelijk geloof. Ook in de krijgsmacht hebben mensen behoefte aan verdieping van de joods-christelijke traditie op een toegankelijke manier.’

Viering

In de kapel van vormingscentrum Beukbergen was na de overhandiging een viering van Woord & Gebed, waarbij ‘Kort & krachtig’ – de krijgsmachteditie voor het eerst in gebruik werd genomen. De aanwezigen lazen een deel van het lijdensverhaal mee uit het bijbelboek Marcus.

2000 Bijbels

‘Kort & krachtig’ is ontwikkeld door het Nederlands Bijbelgenootschap. Deze speciale krijgsmachteditie bevat ook een zogenaamde ‘korte terreinverkenning’, een toelichting op het christelijk geloof en tips over hoe je deze Bijbel kunt lezen, geschreven door oud-krijgsmachtpredikant Henk Fonteyn. Uitgeverij Jongbloed heeft 2000 bijbels gedrukt.  Dankzij financiële bijdragen van onder meer stichting KPPR – Hulp voor Helden, wordt deze bijbel gratis ter beschikking gesteld voor alle Nederlandse militairen.