Nederlands Bijbelgenootschap
Nieuws Ga terug naar het overzicht
5 Augustus 2016

In 17 dagen een bijbelse topsporter

In 17 dagen een bijbelse topsporter

Boogschieten, speerwerpen, ruitersport en atletiek. Olympische sporten die ook in de Bijbel voorkomen. Ter gelegenheid van de Olympische Spelen, die op vrijdag 5 augustus 2016 van start gaan, maakte het Nederlands Bijbelgenootschap een ‘bijbels trainingsschema’. 

Sport in de Bijbel
In de Bijbel wordt sport vaak gebruikt als beeld voor het geloof. Paulus doet dat bijvoorbeeld in 1 Korintiërs 9 vers 24:

Je kunt christenen vergelijken met hardlopers die meedoen aan een wedstrijd. Net zoals hardlopers moeten wij veel opgeven in ons leven. En net zoals hardlopers hebben ook wij er alles voor over om de eerste prijs te winnen. Maar wij willen geen gewone prijs. Voor ons is de prijs het eeuwige leven. (Bijbel in Gewone Taal)

In het bijbelse trainingsschema vind je teksten over sport, discipline, winnen & verliezen en strijden voor hetzelfde doel.

Bijbels trainingsschema
Word een bijbelse topsporter met dit bijbelse trainingsschema. Met 17 dagen lang een bijbeltekst over sport met een toepassing of bijpassende opdracht. Download hier je trainingsschema en word een bijbelse topsporter!

2 reacties

 1. Goedemiddag,

  Heeft u overwogen de teksten in het geheel aan te bieden, bv door middel van een link naar de tekst?

  Dat nodigt wellicht uit meer in de Bijbel te willen lezen.

  Met vriendelijke groet,
  Cora den Engelse

 2. Beste Cora,

  In het pdf-bestand van het leesrooster kun je inmiddels bij elke tekst doorklikken naar deze tekst op debijbel.nl. Dank voor de suggestie!

  Met vriendelijke groet,

  Esther Wolswinkel, Nederlands Bijbelgenootschap

Reageer

* Verplicht veld