Reviews

De duidelijke taal spreekt mijn tieners aan. En mij ook.’ Laura Rustenhoven (moeder van 7 kinderen)

De Bijbel speelt een belangrijke rol in mijn leven en dat van mijn gezin. God kent ons door en door en Hij wil ons leven zijn. Dát wil ik doorgeven aan mijn kinderen. Ik vind het dan ook belangrijk dat mijn kinderen de Bijbel leren lezen, zodat ze Hem steeds beter leren kennen. De middelste gebruikt nu de Bijbel in Gewone Taal. Dat vind ik waardevol, want ik vind het echt een goede Bijbel, hij is duidelijk en heel begrijpelijk. Ik lees de Bijbel in Gewone Taal zelf ook regelmatig.

‘Mijn dochters vinden de Bijbel in Gewone Taal makkelijk om te lezen’ Henrieke Stolk-de Pater (moeder van 4 kinderen)

Als gezin beginnen we ’s morgens met Bijbellezen aan tafel. Die woorden kunnen we dan de hele dag door, meenemen! Daarnaast lezen de oudste twee meiden ’s avonds voor het slapen gaan zelf uit de Bijbel. Ze zijn dan vaak moe en hebben dan niet veel energie meer. Het helpt dan als een vertaling makkelijk leest. Ze hebben van de St. Jan, de kerk waar wij naar toe gaan, een Bijbel in Gewone taal gekregen. Daar zijn ze er erg trots op. Zelf lees ik uit de NBV of HSV, maar voor jongeren vind ik de Bijbel in Gewone Taal mooi omdat hij zo makkelijk leest.

‘Een hele prettige Bijbel om samen als gezin uit te lezen’ Martine Boogaard-van Ommeren (moeder van 3 kinderen)
“Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen uit de Bijbel lezen, zodat ze God leren kennen”

Ik vind het erg belangrijk dat mijn kinderen uit de Bijbel lezen, zodat ze God leren kennen. Daarnaast vind ik het goed dat ze Bijbelteksten leren, zodat mijn kinderen altijd teksten meedragen in hun hoofd en hart. De oudste heeft een eigen Bijbel in Gewone Taal en aan tafel lezen we uit de Samenleesbijbel. Nu nog lezen mijn man en ik voor aan tafel, maar zodra de middelste iets ouder is en beter kan lezen, kunnen de kinderen voorlezen. Daar helpt de Bijbel in Gewone Taal zeker bij!