Of het nu een toespraak in de gemeenteraad, een presentatie bij een bedrijf of een stukje op mijn blog is. Steeds weer probeer ik met verwijzingen naar én geïnspireerd door de Bijbel te schrijven.
Geloof en vrijwilligerswerk zijn mijn twee grootste inspiratiebronnen. Werken in de keuken bij het Leger des Heils, pakketten uitdelen bij de voedselbank of collecteren voor een goed doel. Steeds weer raken deze momenten me. Ik word gemotiveerd om me in te zetten voor alle mensen die nu niet gehoord worden. Jongeren, eenzame ouderen, mensen met een smalle beurs en vreemdelingen.
In de Bijbel wordt van ons gevraagd om radicaal de andere kant op te gaan. We moeten van de ander houden, evenveel als van onszelf. Bij de Bijbel in Gewone Taal komt dit nu extra hard binnen. Ieder hoofdstuk, elk vers, roept ons op om het anders te doen dan nu. Voor politici, in Den Haag én het gemeentehuis, is dat een duidelijke oproep. Spreuken, Koningen, Psalmen, Micha en Titus spreken over goed leiderschap. En voor mij zijn de oproepen om naast de armen te gaan staan in Matteüs en de Psalmen net zo aangrijpend.
Politici wordt vaak verweten dat ze problemen ontwijken met wollige en onduidelijke taal. Als christen op het gemeentehuis kan ik nu in gewone taal zaken bepleiten. We hebben een Bijbel in gewone taal, waar ik erg blij mee ben. Nu de politici nog: wanneer komt de Gemeente in Gewone Taal?
Jos van Ginneken
Jos van Ginneken is 18 jaar oud en gemeenteraadslid voor het CDA in Terneuzen. Met enthousiasme keek hij uit naar de Bijbel in Gewone Taal. In zijn werk als raadslid probeert hij zijn geloof toe te passen. Een bijbel die rechttoe rechtaan vertaald is, helpt hem hierbij.